zaterdag 11 mei 2013

Wel of geen pruik?

Zoals jullie weten had ik een dilemma over wel of geen pruik. Op zich kan ik best leven zonder haar. En maakt het me ook niet zo veel uit. Zeker als de keuze neer komt op € 110,00 dan is het voor mij snel klaar met kiezen. Want dat bedrag was me echt te veel van het goede.
Nu kreeg ik van de stichting: lookgoodfeelbetter  een verwenmorgen aangeboden in het ziekenhuis in Assen. En daar ben ik heen geweest. Ik voelde me goed genoeg om te gaan. En het geeft wat afleiding. Nu waren daar geweldige vrijwilligers  die ons ( 6 vrouwen met BK) een hele leuke morgen gaven. We vielen met onze neus in het gebak want ze bestaan inmiddels 5 jaar. Dus dat was al geweldig. Maar ook de dames die je op allerlei manieren willen helpen om er toch leuk en "gezond" uit te zien terwijl je dat duidelijk zichtbaar niet bent. Er werd van alles geleerd over opmaken en ook was er iemand die ons de pruiken uitlegde. En liet zien hoe je een buff kunt dragen. We hebben met elkaar veel lol gehad en het was reuze gezellig. Ik kwam er helemaal blij vandaan.
De dame van de pruiken heb ik even mee gesproken en haar gevraagd waarom er nu geen pruiken waren die binnen het budget van de verzekering zouden vallen. Zij gaf aan dat zij die wel hebben. Dus als ik wilde kon ik zo bij haar langs komen en zouden ze voor mij een pruik uitzoeken die gewoon binnen het budget van de verzekering past. Toen ik thuis was heb ik daar met de dames over gesproken en zij gaven aan: waarom zou u dat niet doen? Al is het maar voor bijzondere gelegenheden. Dus ik de afspraak gemaakt en Joke en ik er heen.
In Groningen bij franskoopal werden we uiterst vriendelijk en gastvrij ontvangen. En hadden ze een aantal pruiken uitgezocht die allemaal binnen het budget pasten. Laat nu de eerste gelijk de juiste zijn! Er moest nog wat geknipt worden. En een slibrandje er in aangebracht worden. En toen kon ik met haar de winkel verlaten.Thuis gekomen heb ik hem opgehouden en iedereen moest dus weer wennen aan het nieuwe gezicht.
Eerlijk gezegd ik ook. Maar waarom nu toch ook een pruik. Op één of andere manier was ik toch wel een beetje mezelf kwijt. Als ik in de spiegel keek zag ik mijn vader. Niets mis, mee want dat was een lieve man. Waar ik nog heel vaak met liefde aan terug denk. Die ook belangrijk in mijn leven was. Waar ik ook hele goede herinneringen aan heb. Maar toch ben je dan jezelf wat kwijt. Toen ik de pruik op kreeg en in de spiegel keek kreeg ik weer een "eigen" gezicht. En dat is toch wel prettig moet ik toegeven.
Freddy moest zelfs even kijken wat er nu niet klopte aan mijn nieuwe uiterlijk voor hij zag dat ik een pruik op had. En matthias die zat te spelen, en keek me aan en verschoot van kleur......moest even nog eens kijken en zei toen: zo he! Maar voor iedereen hier in huis is zonder pruik ook gewoon prima.
Ik heb hem op Hemelvaartsdag opgedaan naar de kerk, en dat was prettig maar ik merkte toch dat hij na enige tijd mij hoofdpijn bezorgde. Dus ik moet er zeker nog mee terug, en dat ik merk dat je moet wennen aan het idee dat hij niet zomaar van je hoofd gaat......beetje vreemd nog dus.


1 opmerking:

jokie de beer zei

Het staat wel prachtig Joke