woensdag 24 april 2013

Pruik en tandarts......

Tja, we zijn naar de pruikenmadam geweest. Ik zat dik onder de pijnstilling want ik had een kaakontsteking. Maar we zijn toch gegaan. We werden gezellig opgevangen en er werden tien pruiken opgehaald. Jullie snappen natuurlijk wel hoe dat ging. De ene na de andere pruik werd opgezet en gekeurd. De ene te strak, de ander te grijs, de volgende schoot bijna weer gelijk van mijn kale koppie af, en uiteindelijk bleven er twee over. En ook dat is volgens mij altijd dan gelijk de duurste. Zo ook in mijn geval. De duurste zat gelijk goed. En dat komt dan ook doordat het een met de hand gemaakte pruik was. Maar goed, de tweede was niet helemaal gelijkend op mijn eigen haar, maar dat kan ze wel zo maken. En daar is dan ook de foto van die je hier ziet staan.
Alleen twijfel ik nog heel erg of ik hem wel wil kopen. Want de verzekering dekt een groot deel van de kosten maar er moet toch altijd nog € 110,00 bij betaald worden. En het is voor mij nog een vraag of ik dat over heb voor een pruik....als ik bedenk hoeveel er hier bezuinigd moet worden. Ik ga er dus eerst nog goed over nadenken. Want voor wie zou ik dan die pruik gaan dragen? Is dat voor mezelf? Of is dat voor anderen? Zal ik me beter voelen met een pruik of zal dat voor mij gewoon niets uitmaken. Dilemma,s dilemma,s !
En er was dus een flinke kaakontsteking. Ik kreeg zondag ineens enorme kiespijn. Nu had ik al een aantal dagen paracetamol geslikt vanwege mijn rug. Dus het kan zijn dat ik daar het begin mee onderdrukt had. Maar in alle hevigheid kreeg ik dus kiespijn. Maandag gelijk gebeld met de tandarts en die kon eigenlijk alleen maar op dinsdag middag. Dus ik moest er zeker nog een dag mee door lopen. Paracetamol om de vier uur en daarbij een nurofen. Het was te doen maar sjonge wat wordt je daar belabberd van.......Dacht eindelijk deze week lekker te kunnen opknappen voor de tweede kuur. Maar dat zat er dus ff niet in.
Dinsdagmiddag dus naar de tandarts en die maakte foto,s en ja hoor. Helemaal foute boel. En enorme ontsteking om de wortel van een kies. Die moest er dus uit. Alleen dat kon niet gelijk want er moest eerst overlegd worden met de oncoloog. En ik moest aan de penicilline. Dus de huisarts heeft dat gelijk voorgeschreven. En de oncoloog kon ik pas vandaag bellen. Die gaf aan dat ik inderdaad eerst de penicilline moest innemen voor ik de kies zou laten trekken. En dat had ik al gedaan gelukkig.
En dat ik dan morgenochtend toch geprikt wordt voor de tweede chemo er in gaat of mijn bloed goed is en dan bekijken ze ook of ik nog te veel problemen kan hebben van die ontsteking. Of die dus voor een probleem kan gaan zorgen. Dus het is even spannend of het morgen al dan niet door gaat.
Vanmiddag is de kies er uit gehaald met veel hak en breekwerk. En nu dus knap beroerd van de pijn in mijn bakkes...... Maar ach, dat kon er ook nog wel bij zullen we maar denken.
Soms is het knap lastig om de moed er in te houden.


2 opmerkingen:

Joke Vermanen zei

Wees niet bevreesd want God blijft voor je zorgen
Al zie je niet over de toekomst heen.
Leef maar vandaag en denk nog niet aan morgen
God is nabij, Hij laat je nooit alleen.

Wees niet bevreesd Hij zie jouw stille tranen
al heb je soms ook nog zo veel verdriet.
Je hoort bij Hem hij roept ook jouw bij name
God is nabij, Zijn kind vergeet Hij niet.

Wees niet bevreesd al kun je soms niet verder
Al staat je hele wereld ook in brand.
Hij steunt en draagt je, is de goede herder
God is nabij, Hij houdt je in Zijn hand.

Wees niet bevreesd al wankelt heel je leven,
Hij is het die van angst en zorg bevrijdt.
Vertrouw op Hem, hij zal je nooit begeven
God is nabij, voor eeuwig en altijd.

jokie de beer zei

Lieve jOke
Ja het zit je even niet mee,
En hoop dat je tot een beslissing kunt komen wat betreft de pruik het ziet er wel prachtig uit die je op hebt op de foto.
En dat de ontsteking maar snel mag genezen en de kuur door kan gaan.

En wat een mooie bemoediging van Joke heb je gekregen


Groetjes en Liefs Joke