dinsdag 2 juli 2013

Toch weer wel.

En dan ben ik bij de Oncoloog geweest. We waren er maandag op tijd dus eerst even een kop thee gedronken.En daarna naar de beste man. Hij vond mij kale koppie er mooi uitzien. En top dat ik zo ging lopen. Nu heb ik geen keus want alles wat ik op mijn hoofd doe geeft hoofdpijn. Dus zonder iets is dan het beste.
Maar we hebben een goed gesprek gehad. Hij gaf aan dat het inderdaad voor mij heel heftig is met allerlei vervelende bijwerkingen. Ik reageer dus nogal heftig op alles.
Maar de behandeling die ik krijg is om te zorgen dat de kanker weg gaat. Als ik tie
n jaar jonger was geweest dan zou het eerder levensverlengend zijn geweest en dat is nu niet het geval.
Dan zou hij eerder gedacht hebben om een andere behandeling te overwegen, of te stoppen.
Maar nu heb ik het grootste gedeelte gehad alleen is het beste resultaat met alle chemo kuren.
Nu mag ik zelf beslissen of ik wil stoppen daar gaat hij niet over.
En dat is dus juist het moeilijke. Eigenlijk wil ik niet nog meer ellende. Want ik ben gewoon super super beroerd en ziek. Maar als ik stop en het blijkt niet weg te zijn dan heb ik spijt. En kan ik mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet door gegaan ben.
Dus ik mag kiezen maar eigenlijk is er geen keus.
Dus a.s. Donderdag ga ik dan mijn vijfde  chemo krijgen. Ik zie er tegen op maar aan de andere kant is het iets wat moet gebeuren. Dus alle zeilen bij.
Ik heb inmiddels de Penicilline in huis en de maagbeschermers met pijnstillers gebruik ik nog steeds.
Dus ik hoop dat ik deze kuur beter door kom. En anders kom ik hem toch wel door.
Dat is met de anderen ook gegaan........

3 opmerkingen:

Elizabeth zei

wat heftig toch allemaal. En wat een heldenmoed heb je hier voor nodig..ook al lijk je geen keus te hebben. Ik weet gewoon niet wat ik zeggen moet.

(Ik wilde je vragen om een foto van je pannenonderzetter. maar ik denk dat je hoofd daar niet naar staat)

Weer terug naar jou: hoe hard hebben we de woorden van dat lied nodig.. en wat een zegen ook dat je dát bij dit bericht hebt gezet. Klamp je vast...
Want het lijden van deze tijd....
Je loon is- hopen we- dat je langer hier blijft...in ieder geval is je loon later vast groot vanwege je volharding in het geloof.
Ik heb daar diep respect voor.
Je zusje in het geloof, Elizabeth

Elizabeth zei

Nog een berichtje omdat het mij niet lekker zit... ik heb niet zoveel tijd om te lezen wat jou allemaal overkomt.. en lees nu na het versturen van dit bericht wat je de laatste maand hebt doorstaan. Dan is zo'n vraag over een pannenonderzetter wel uit de toon.
Moeilijk om goed te reageren.
Wat wel wat niet.. Ik wil je niet kwetsen.. Ik vind dat moeilijk.

Joke de Ruijter zei

Dank je wel Elizabeth.
Je mag er gewoon om vragen hoor. Toen ik reageerde op je blog dacht ik zelf al dat het misschien handig is om er een foto van te maken. Maar dan moet ik weer tot vrijdag wachten want Manlief is drie dagen in het westen aan het werk. Maar ik zal hem zeker aan je mailen. Het is ook best fijn om ook eens "gewone" vragen en dingen te doen. Dus je hebt me zeker niet gekwetst zuster in de Here!